sobota 4. února 2012

AL-ARABIA: POČET OBĚTÍ V HOMSU VZROSTL NA 337 LIDÍ

Televizní stanice AL-ARABIA říká, že během nočního ostřelování Homsu zemřelo nejméně 337 lidí, víc jak 1300 bylo zraněno. Mezi oběťmi je hodně žen a dětí. Na okrsek Haledia bylo vystřeleno nejméně 300 granátů. Sýrská vláda odmítá svojí účast na masakru: státní informační agentura SANA tvrdí, že "záběry se mrtvými civilisty, odvysílané některými satelitními kanály, jsou důsledkem eskalaci boje s ozbrojenými teroristy".
"Odvysílané záběry zahynulých civilistů jsou ničím jiným, než provokací. Tito civilisté byli uneseni a zavražděni ozbrojenými teroristy", tvrdí sýrská vláda. Podle nich, teroristé se snaží destabilizovat situaci ve státě před hlasování Rady Bezpečnosti OSN, a vydávají oběti teroristických útoků za oběti ostřelování Homsu regulérní armádou.



"Televizní stanice, spolupracující s ozbrojenými teroristickými skupinami, vedou klamavou a pomluvnou kampáň, jejíž účelem je vliv na vztah některých států, zastoupenýchv RB OSN, k Sýrii", cituje agentura SANA nejmenovaný zdroj ve vládě.

Ochránci práv sdělili, že armáda, loajální vůči Basharu Asadovi v noci na sobotu ostřelovali Homs. Na spící město padaly minomenté granáty.



Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/04feb2012/kills506.html?fb
FEB 4, 1400, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat