středa 29. února 2012

NORSKO: PALESTINEC SE SNAŽIL UNÉST AUTOBUS, VYHROŽOVAL CESTUJÍCÍM SEKEROU

V pondělí 27. února okolo 1930, blízko města Shiena, které leží na jihovýchodě Norska, se odehral incident, který se málem stal tragédií: mladý muž, vyzbrojený sekerou, se zmocnil pasažerského autobusu ve snaze ho unést. Vyhrožoval cestujícím a požadoval na nich, aby opustili autobus, informuje agentura NRK.
Jelikož se jednalo o městskou linku, skupina lidí, které vystupovala z autobusu na samotě, neupoutala pozornost policie nebo kolemjdoucích. Vyděšení pasažéři, mezi nimiž byla i 15letá dívka, se jen tak nerozhodla zavolat policii. Mezitím zločinec požadoval na řidiči, aby změnil trasu autobusu, jel rychlostí "víc jak 60 km/h" a odvezl únosce tam, kam řekne.

Policie, která dorazila na místo události, se podařilo rychle dopadnout zločince. Během výslechu a kontroly dokladů se ukázalo, že zločincem je palestinec, který nemá norský pas. V poslední době muž žil ve městě Paargsgran. Již dříve byl policii zadržován za drobná provinění. Je známo, že muž zneužívá psychotropních látek a trpí psychickou poruchou.


NRK informuje, že nikdo z pasažerů nebyl zraněn. Řidič, který se nacházel v šokovém stavu, byl hospitalizován, ale dokázal odpovědět na otázky vyšetřovatele. Podle JSSnews, většina norských médií se rozhodla, že nebude uvádět státní příslušnost útočníka a nazvala ho pouze "cizincem". JSSnews se domnívá, že pokus neuvádět státní příslušnost útočníka je diktován snahou úřadů, demonstrujících propalestinskou pozici.



NEWSRU.CO.IL
FEB 29/12, 0959, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat