úterý 28. února 2012

PREVENTIVNÍ ÚDER: RUSKO OBNOVILO SYRSKÉ RADARY

Rusko modernizovalo 2 radary v Sýrii a Lebanonu, aby se neutralizovala potenciální možnost náhlého útoku Izraele, USA nebo NATO proti režimu Bashara Asada. Informuje o tom izraelský analytický DEBKA.

Radius činnosti radarové stanice v Jabal el-Harrakh, což je v Damašku, byl značně zvýšen. Teď pokrývá kompletně území Izraele a Iordania, část Rudého moře a sever Saúdské arábie.

Také je modernizován syrský radar na hoře Sannin, Lebanon. V důsledku toho Sýrie teď může monitorovat "americkou a izraelskou námořní a vzdušnou aktivitu až ke Kypru a Řecku".

Analytici píšou: "Moskva se rozhodla, že vylepší rozvědné schopnosti Damašku na požadavek Teheranu, který si stěžuje na to, že již nemůže dál podporovat Asada z důvodu vyčerpání všech svých technologických kapacit".

DEBKA také tvrdí, že během pobytu ruské vojenské eskadry ve Východním Středozemí a syrském přístavu Tartus, jí [eskadru] byla dána "zvláštní mise sledování možného izraelského úderu po Sýrii, HIZBALLAHu a Íránu".

Stránka také informuje, že pro zabepečení technické podpory režimu Asada byl do Sýrie vyslán dodatečný tým ruských vojenských specialistů.


MIGNEWS.COM
FEB 28/12, 1650, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat