čtvrtek 9. února 2012

MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ RF MLUVÍ O FATALITĚ IZRAELSKÝCH VÝROKŮ


Ve čtvrtek 9. února ruská agentura INTERFAX zveřejnila rozhovor s ředitelem sekce bezpečnosti a odzbrojení při Ministerstvu zahraničí RF Michailem Uljanovem. V tomto rozhovoru Uljanov řekl, že obviňování Íránu Izraelem z toho, že má jaderné zbraně, mohou mít katastrofální důsledky.

Zvláštní pozornost Uljanov věnoval Dohodě o nešíření jaderných zbraní. "Spolu s jinými státy-účastníky této dohody jsme nejednou vyslovovali názor, že by se Pakistán, Indie a Izrael měly připojit k této dohodě jako nejaderný stát. Bohužel, toto je zatím nereálné. Očekáváme však, že tyto státy dokážou položit efektivní odpor nezákonnému obchodu s jaderným materiálem a technologií, dokážou zajistit ochranu svého jaderného materiálu a zpřísnění režimu fyzické ochrany jaderných objektů", řekl Uljanov v rozhovoru pro INTERFAX.
"Dovolím si podotknout, že prevence zneužití citlivých technologií a materiálů potenciálním nepřítelem je aktuální nejen vůči Pakistánu. Nosí globální charakter a tato věc vyžaduje úsilí všech států a mezinárodního společenství".


Rozhovor Uljanova s INTERFAXem cituje izraelská státní rozhlasová stanie KOL YISRAEL a jiná izraelská média. 



Materiál připraven podle: http://newsru.co.il/world/09feb2012/ulyanov_106.html
FEB 9/12, 2330, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat