středa 29. února 2012

OA ZAHALU: NEŠÁHAT NA ARABY, BOŘIT JEN DOMY OSADNÍKŮ

Poznámka: jedná se o starší zprávu, ale vyskytly-li se u Vás, milí čtenáři, nějaké otázky v souvislosti s předchozí zprávou, pak si přečtete tohle a bude Vám vše hned jasné. Pozor, nejedná se o novinářskou kachnu ani dezinformaci, zdroj je oficiální na to, aby zveřejňoval nepodložené zprávy...
Náčelník Občanské administrace (OA) ZAHALu v Iudei a Samarii gen. Moti Almoz šířil mezi své podřízené tzv. cirkular (směrnici - aut.), v němž určil aktuální úkoly a plán činnosti: "Nešáhat na araby, bořit jen osadnické domy".


Jeden z podřízených, který byl rozhořčen takovou směrnicí, předal kopii směrnice do izraelských médií. Publikace cirkularu náčelníka OA ZAHALu v Iudei a Samarii vyvolala bouři rozhorčení a nenávisti.





Ministr informací a agitace Julius Edelstein poslal ministrovi obrany Ehudu Barakovi požadavek, aby ministr vysvětlil pohnůtky, které vedly náčelníka OA ZAHALu k takovému rozhodnutí. "Zdržení se komentářů ohledně cirkularu gen. Almoza se bude podle mého názoru hodnotit jako podpora diskriminační a rasistické politiky OA ZAHALu v Iudei a Samarii ze strany ministra obrany", zdůraznil Julius Edelstein ve svém dopise.


ISRACOM.INFO
FEB 29/12, 1311, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat