úterý 28. února 2012

TĚŽKÉ BOJE NA EGYPTSKÉ HRANICI



Minulou noc vojáci ZAHALu svedli těžký boj se skupinou pašeráku, kteří se snažili proniknout do Izraele z území Sinaie v okolí Rafiahu.
Podle informací tiskové služby ZAHALu, neznámí útočníci se pokusili o přechod hranice nedaleko místa, kde minulý týden bylo nalezeno výbušné zařízení vysoké brizance.

Je známo, že patrola ZAHALu v ranních hodinách narazila na skupinu neznámých osob, kteří se pokoušeli o přechod hranice. Poté, co se odmítli zastavit, vojáci zahájili palbu. Diverzanti opětovali palbu. Během dlouho trvající střelby byl jeden z diverzantů zabit a ostatní ustoupili na území Sinaiského poloostrova. O zraněných vojacích ZAHALu nejsou žádné informace.



Tisková služba armády také informovala, že pašeráci jsou využíváni teroristickými organizacemi pro přepravu teroristů a organizaci diverzí proti izraelským občanům. Připomeneme, že během patrolování egyptské hranice byla nalezena podezřelá taška, v níž se nacházelo výbušné zařízení, podle všeho určené k teroristickému útoku. Bomba byla zneškodněna na místě. Zdůrazňuje se, že výbušné zařízení bylo nalezeno ještě minulý čtvrtek, ale ZAHAL vydal povolení ke zveřejnění této informace zrovna teď.



CURSORINFO.CO.IL
FEB 28/12, 1337, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat