čtvrtek 23. února 2012

RUŠTÍ NOVINÁŘI NENAŠLI ŽÁDNÉ STOPY OBČANSKÉ VÁLKY V SÝRII

Delegace pracovníků ruských a italských médií navštívila město Daraa, které během několika měsíců bylo jednim z hlavních ohnisek odporu vůči prezidentu Asadovi. Novináři se sešli s obyvateli města Daraa a představiteli místní samosprávy.
Jak informuje agentura SANA, představitelé médií navštívili budovy zničené teroristy, mezi nimiž je televizní centrum a národní knihovna. Ukázali jim také i arzenál zabavených zbraní. Primátor pověděl hostům o událostech posledních měsíců. "Situace v Daraa se ničím nelíší od událostí posledních měsíců, kdy teroristé napadli hodně obcí a měst. Život je stabilizovaný", informovala redaktorka telekanálu ROSSIJA 24 Anastasija Popova. Ta zdůraznila, že poté, co se obeznámí s reálnou situací, může povědět pravdu o tom, co se děje.


Mezitím, jak informovala syrská opozice, za posledních 24 hodin zemřelo 92 lidí. Mezi nimi je "královna válečné žurnalistiky" Mari Caulvin, a také fotograf Remi Auchlik, který byl nedávno nominován prestižní prémií WORLD PRESS PHOTO 2012 za svojí sérii reportáží z občanské války v Lybii.


USA podpořily výzvu k nastolení humanitárního příměří, jehož účelem je pomoc zraněným a umožnění obyvatelům obléhaných měst vytvořit zásoby. OSN vysílá do Sýrie zástupce generálního tajemníka v humanitárních otázkách Valeri Amos. Opozice však toto považuje za nedostačující. "Dospěli jsme k závěru, že jediným řešením je vojenská intervence. Ve srovnání s trvající očanskou válkou je to menší zlo", řekl představitel Syrské národní rady Basma Kodmani.


NEWSRU.CO.IL
FEB 23/12, 2359, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat