pátek 24. února 2012

ÍRÁNSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: NEPŘÁTELÉ SI PŘEJÍ NAŠI KOLIZI S AZERBAIJANEM

Ministr obrany Islámské republiky Ahmed Vahidi obvinil "některé státy" ze spiknutí za účelem narušení rozvoje dobrých vztahů Teheranu se sousedícími státy, informovala o tom 23. února večer informační agentura IRNA.
Ahmed Vahidi komentoval zprávu o zatčení íránských občanů v Azerbaijanu z podezření jejich účasti na teroristické aktivitě. Ministr obrany Íránu také dodal, že Islámská republika se vždycky snažila o dobré vztahy s okolními zeměmi. Hlava ministerstva obrany také dodal, že Azerbaijan nemusí být "na voditku" některých států, které mají za cíl ukončit dobré azerbaijansko-íránské vztahy.

Připomeneme, že 21. února azerbaijanská policie zatkla několik osob, které údajně měly vztah k íránským speciálním službám a také k lebanonskému HIZBALLAHu, podezřívaného z plánování teroristických akcí na území státu.

Jak se předpokládá, zatčení plánovali přepadení cizinců, nacházejících se na území Azerbaijanu. Sbírali pro to veškeré nutné informace a nakupovali výbušniny, zbraně a munici.


Stránky státní televize AzTV, které informovalo o zatčení íránských agentů byly v noci ze 22. na 23. února napadeny hackery. Jak informuje TREND, hackeři, kt\eří se označili za "Kbyerarmádou Íránu", vyvěsili na hlavní stránce zprávu, podle níž vzali na sebe odpovědnost. Stránky televize byly opět uveden do poozuui

FEB 24/12, 0101, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat