pátek 10. února 2012

PALESTINCI ODMÍTLI NABÍDKU IZRAELE

Palestinská administrativa odmítla izraelský "balíček odměn", který má vrátit Palestinskou autonomii zpět k jednacímu stolu. Informovala o tom agentrua YNET.

Vysoce postavený palestinský úředník řekl YNET, že hlava PA Mahmud Abbas odmítl dohodu, podle které Izrael propustí na svobodu 30 palestinských vězňů a také posílí pravomoce palestinských bezpečnostních sil v tzv. "územích B". Tato území tvoří cca. 20 % území Iudee a Samarie, a nacházejí se pod kontrolou palestinské občanské správy a izraelských bezpečnostních sil.




"Stimulující balíček" byl předán ve čtvrtek přes vyslance Blízkovýchodního quartetu do výkonné rady Organizace osvobození Palestiny v Ramallahu. Palestinci však izraelskou nabídku odmítli.





PA se rozhodla, že nebude obnovovat mírová jednání v Ammanu. Ramallah trvá na obnovení jednání pouze v případě, že Izrael zmrazí stavbu v osídleních a bude souhlasit s řešením pro oba státy v plném objemu.


Člen Výkonné rady FATAHu Husain Sheikh řekl, že palestinci se domnívají, že nabídnutý balíček stimulů je pouze prázdným gestem a dodal, že "nespojujeme opatření na zpevnění důvěry s průběhem jednání. Jsou závazky, kterých se Izrael musí držet".


Materiál připraven podle: http://mignews.com/news/politic/world/100212_180508_39141.html
FEB 10/12, 2355, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat