čtvrtek 16. února 2012

ZAHAL ZAÚTOČIL NA ZÁKLADNY HAMASU A ISLÁMSKÉHO JIHADU V CENTRU GAZY

Vzdušné síly ZAHALu v noc na čtvrtek, 16. února, udeřily na 2 cíle v sektoru Gaza. Akce IAF jsou reakcí na raketové ostřelování izraelského území, jak informuje vojenská tisková služba. Připomeneme, že včera na území Izraele bylo vystřeleno 5 raket typu QASSAM, nikdo nebyl zraněn, poněvadž rakety vybuchly na otevřeném terénu.
Palestinská agentura MAAN informuje, že bojové vrtulníky IAF APACHE vypustily několik raket na neurčité terče v otevřeném terénu okolo dělícího plotu. Daná agentura nemá žádná potvrzení o zraněných.


Avšak Palestinské informační centrum, které patří HAMASu, informuje, že během vzdušných náletů v noci na 16. února bylo zraněno 6 lidí. PIC také sdělilo, že vrtulník ZAHALu ostřeloval základnu Jednotek Izaddina al-Qasama (bojového křídla HAMASu), nacházející se na východě Gazy, okolo nemocnice Dura. Nicméně je známo, že zranění utrpěli především pracovníci služby občanské obrany a medici, jelikož IAF ZAHAL znovu udeřili hned poté, co na místo dorazily brigády hasičů a záchranářů.

PIC také informuje, že IAF také zaútočily na základnu bojovníků Jednotek El-Kuds (Islamský jihad) v okresu Nuseirat. Základna utrpěla značné škody, ale nikdo nebyl zraněn. Tisková služba ZAHALu nekomentuje tvrzení HAMASu o tom, že v důsledku ostřelování základny Jednotek al-Qasama byli zraněni nebo zabiti civilisti. Vojáci podotýkají, že šlo pouze o odvětnou palbu.


Materiál připraven podle: NEWSRU.CO.IL
FEB 16/12, 1055, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat