pondělí 27. února 2012

PŘEPADENÍ VOJÁCI U NEMOCNICE RAMBAM: "NEJDŘÍVE SE NÁS ZEPTALI, ZDA JSME ŽIDI, PAK NÁS ZAČALI BÍT"

Zpráva navazuje na předešlou zprávu o nepokojích na Chrámové hoře a přepadení izraelských vojáků.
Přiblížně desítka arabů přepadla dvojici vojáků u vjezdu do nemocnice RAMBAM v Haifě. Vojáci byli lehce zraněni. Jak informuje v sobotu 25. února internetový deník NRG-MAARIV, vojáci přijeli do nemocnice na ošetření vojenským lékařem.

U vjezdu do nemocnice vojáci byli přepadeni skupinkou nepřátelsky naladěných arabů, kteří začali vojáky bít. Napadení řekli, že vystoupili z auta a nejspíše něčím přilákali pozornost skupiny mladých lidí, kteří stáli u kiosku opodál. Arabové se přiblížíli k vojákům a napadli je.

Arabové bili vojáky kámeny a tyčemi, jednomu z nich se snažili vyřezat na hlavě nápis (úvodní foto). Vojáci utrpěli četná zranění a během některé doby se snažili odbít od houfu arabů.

Ochranka nemocnice, která se nacházela víc jak sto metrů od místa události, slyšela křiky a přiběhla na pomoc vojáků, načež arabové nechali své oběti, nasedli do aut a odjeli. Jednomu z členů ochranky se podařilo zaznamenat SPZ auta, kterou útočníci odjeli.

Vojáci byli hospitalizováni s lehkými zraněními. Jeden z nich po poskytnutí lékařské pomoci byl propuštěn. Policie zadržela čtyři osoby z podezření z útoku na vojáky. Jednou z verzí útoku je nenávist.



FEB 27/12, 1320, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat