sobota 11. února 2012

ADMINISTRACE BARAKA OBAMY: RODINA ASADA JE PŘIPRAVENA PRCHAT ZE SÝRIE

Podle americké rozvědky, syrská elita je ve stádiu aktivní přípravy k odjezdu ze státu: blízcí a příbuzní prezidenta Sýrie Bashara Asada vyvážejí ze země finanční prostředky a své rodiny. Někteří úředníci se dokonce obrátili na zahraniční opozicionáře s žádostí o záchranu jejich rodin.

Představitelka Department of the State Victoria Newland zdůraznila, že za posledních několik dní se tato situace urychlila. Odmítla však sdělit jména utečenců a poskytnout nějaké podrobnosti. Agentura AP s odvoláním na anonymní zdroje v administraci Baraka Obamy informuje, že jeden z Asadovych příbuzných vyvezl ze Sýrie velké objemy peněz, aby se vyhnul sankcím a zabezpečil život své rodiny v exilu. Ještě jeden příbuzny Bashara Asada, vysoce postavený úředník ve sféře národní bezpečnosti, nedávno opustil stát a nyní žije za hranicemi.


Mezitím, násilí v Sýrii pokračuje: regulérní síly, loajální Basharu Asadovi, zesílili útoky na Homs, kde za poslední týden, podle ochránců prav, byly zabity stovky civilistů. Po masovém ostřelování dělostřelectvem a obrněnou technikou, vojáci šturmovali jednu z městských čtvrtí. V jiných městech se střílelo na vycházející z mešit Syřany: v pátek zahynulo nejméně 27 lidí. Dalších 28 mrtvých a 235 zraněných bylo v důsledku dvojího teroristického útoku ve městě Aleppo.

Syrský režim již obvinil z těchto výbuchů ozbrojené teroristické skupiny, které podnikají své akce na rozkaz "západních a arabských vlad". Říkalo se též, že odpovědnost za tyto útoky převzala Svobodná syrská armáda, která se skládá z dezertérů z regulérní armády.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/11feb2012/syria502.html
FEB 11/12, 1252, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat