čtvrtek 23. února 2012

ÍRÁN ZAČAL SPOLUPRACOVAT S AL-QAEDOU

Teroristická organizace AL-QAEDA uzavřela dohodu o operační spolupráci s Íránem a společně s Islámskou republikou má připravovat teroristické útoky, které mají zopakovat svým rozsahem události 11. září 2001. Informovaly o tom televizi SKY NEWS zdroje v rozvědce.
Podle podmínek tohoto svazu Írán poskytl útočiště bojovníkům AL-QAEDy. Teroristé tak mohou procházet výcvikem v táborech, nacházejících se na území islámské republiky. Íránští instruktoři se zaměřují převážně na bojový výcvik.

"Za poslední měsíce Írán a AL-QAEDA nastolily intenzivní kooperaci, jejíž účelem je společný útok na zápaní objekty. Írán zásobuje AL-QAEu prostředky, údaji z rozvědky a napomáhá zvýšení úrovně připravenosti a operačního vedení", informuje citovaný televizí utajovaný dopis. Ze slov zdroje, příprava operace pořád eskaluje, vyvrcholí nejspíše v Londýně, kde za několik měsíců projdou olympijské hry. "Evropa je nejzranitelnějším terčem, a útok na Olympiádu pomůže docílit maximální rezonance", uvedl zdroj. První kontakty byly navázány ještě v roce 2009, ale plnohodnotnou se spolupráce stala po likvidaci lídra AL-QAEDy Osamy bin Ladina, po kterém přišel Aiman az-Zauahiri, aktivní stoupenec operační spolupráce s Íránem.

Zdůrazněme, že ideologií AL-QAEDy je radikální sunnismus, jehož stoupenci se domnívají, že shiitové-íránci jsou kacíři. V této souvislosti mnozí představitelé rozvědky zpochybňují možné spojení Íránu a AL-QAEDy.

Nicméně, Islámská republika aktivně podporuje HAMAS a Islámský Jihad, které jsou sunnitskými organizacemi. Jak zdůraznil v rozhovoru NEWSRU.CO.IL vicepremiér Moshe Ya'alon, režim ajatollahů provádí postupnou ofenzívu na západní civilizaci.



NEWSRU.CO.IL
FEB 23, 2349, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat