pondělí 13. února 2012

AFGHÁNŠTÍ TALIBOVÉ HROZÍ LIKVIDACÍ PRINCE HARRYHO

Hnutí TALIBAN použije všechen svůj potencial k likvidaci nebo zajetí prince Harryho, přijede-li ten do Afghanistánu. Britskému deníku THE DAILY TELEGRAF o tom řekl oficiální představitel bojovníků Zabiullah Mujahed. Očekává se, že 27-letý princ Harry bude vyslán do Afghanistánu na 4 měsíce.
"Princ musí využívat svého postavení, aby pomáhal lidem, a ne zabíjel je po celém světě", řekl Mujahed. "Pokračujeme i dále v naší obraně proti invázi nepřítele, a využijeme naši moc, abychom zajali nebo likvidovali prince. Použijeme všechny prostředky proti britům, kteří jsou druhou nejčetnější sílou koalice".
Talibánský představitel také řekl, že v případě zajetí prince se s nim budou zacházet jako s ostatními zajatci, jak informuje ITAR-TASS.

Tento týden princ Harry získal kvalifikaci pro vrtulník APACHE. Představitel královské rodiny bude vyslán na hlavní britskou základu v Afghanistánu CAMP BASTION, která je v provinci Gilmend. Princ se bude účastnit vzdušných misí jako pilot-střelec. Kromě toho, princ také před nedávnem absolvoval extrémní kurz obrany, přežití a odporu během výslechů.

V letech 2007-2008 princ již strávil 10 týdnů v Gilmendu jako přední letecký zaměřovač - naváděl letadla na talibánské pozice. V únoru 2008 se musel vrátit domů kvůli tomu, že média zveřejnila informace o jeho dislokaci v Afghanistánu.

Nicméně, britské ministerstvo obrany, jak informují britská média, nepovažuje zákaz zveřejnění dislokace prince za nutný. Odůvodňuje to tím, že jako pilot bude méně zranitelný, než jako operátor. Datum extrakce prince Harryho do Afghanistánu zatím nebyl stanoven, čeká se na potvrzení britského velení a premiérem Davidem Cameronem.


Materiál připraven podle: TERT.AM

Žádné komentáře:

Okomentovat