úterý 7. února 2012

KISSINGER: MUSÍME DOBÝT SEDM STÁTŮ. OTEVŘENÁ DEBATA

Bývalý americký státní tajemník, poradce v oblasti národní bezpečnosti USA, expert v oblasti mezinárodních vztahů a nominent Nobelovy ceny Henry Kissinger byl vždy nejzajímavější postavou na politickém vrcholu. Před nedávnem, nehledě na jeho úctyhodný věk (v květnu mu bude 89), stále vede seznam 100 vedoucích světových intelektuálů.

Před nedávnem se podělil s reportérem amerického The Daily Squib svojí vizí situace ve světě, a také i na Blízkém východě. Beseda se stávala natolik otevřenou, že asistenti politika ji museli přerušit a novináře donutili opustit místnost.


Přivedeme několik Kissingerovych výroků:
"USA oslabují Čínu a Rusko, posledním hřebíkem do rakve bude Írán, který je, ovšem, hlavním terčem Izraele. Doteď jsme umožňovali Číně zvýšovat vojenskou sílu a Rusku - zotavit se po "sovětizaci". Tohle vše pro to, abychom jim dali lživý pocit bravády, který je rychle zahubí. My jsme jako zkušený střelec, který nabádá slabého, aby pozvedl zbraň. Jakmile ho zvedne - bang-bang.
Přicházející válka bude natolik brutální, že vyhrat ji může jedině supervelmoc. A tou jsme my, přátele.
Právě proto EU je tak uspěchané ve své snaze zformovat superstát: oni vědí, co přichází, a proto aby Evropa přežila, musí být jednotnou a stmelenou. Rychlost, se kterou tohle vše dělají, říká mi o tom, že jsou si moc dobře vědomi nadcházející konfrontace".

"Mějte mod nad ropou - budete mít moc nad státy; mějte moc nad jídlem - budete mít moc nad lidmi".

"Jste-li řádovým občanem, můžete se připravit na válku takto: přestěhovat se někam na venkov a rozvinout hospodářství. Pravda, že musíte s sebou vzít zbraně, vždyť se mohou objevit spousty hladovějících. A ještě něco. Nehledě na to, že elita bude ve svém bezpečném ráji a speciálních úkrytech, musí být také opatrná: jejich úkryty mohou být poškozeny".

"Řekli jsme naším vojákům, že musíme dobýt sedm států na Blízkém východě pro získání jejich zdrojů. Práce je téměř hotová. Všichni vědí, co si myslím o vojácích, ale musím přiznat, že plnili rozkazy se vší pečlivostí. Zbyl jen jeden poslední krůček, a tím je Írán, který totálně změní rovnováhu. Jak dlouho Rusko a Čína budou stát v ústraní a pozorovat, jak Amerika přebírá vše do svých rukou? Dokázeme probudit hrozného ruského medvěda a čínské srp a kladivo, a to je právě ten okamžik, kdy se do akce zapojí Izrael. Ten bude použít veškerou svojí moc, aby zničil co nejvíce arabů. Půjde-li vše jak má, polovina Blízkého východu bude izraelskou".

"Během posledního desetiletí jsme moc dobře natrénovali naši mládež v počítačových hrách. Bylo zajímavé vidět nový díl Call Of Duty Modern Warfare. Ta podává úplný a jasný obraz budoucnosti - je to prediktivní programování. Naše mládež - jak v USA, tak na Západě, je programována k tomu, aby byla dobrými vojáky. Až dostaonu rozkaz, že mají jít ven a bojovat proti těm bláznivým čiňanům a rusům - splní tento rozkaz. Z popelu vybudujeme novou společnost, kde bude jen jedna supervelmoc a jedna světová vláda. Nezapomínejte, že Spojené státy mají nejlepší zbraně, máme takové gadgety, o kterých ostatní jen sní. Všechno to ukázeme, až přijde čas".

Zde se rozhovor přerušil. Kissingerův asistent vyprovodil novináře za dveře. Musíme zmínit, že doslova před pár dní Kissinger byl v Moskvě a scházel se s Putinem. Ale o tomto se americký jestřab již nezmíňoval.


Materiál připraven podle: http://kp.ru/daily/25829.5/2805075/
FEB 7, 1316, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat