středa 15. února 2012

ARABSKÁ MÉDIA: IZRAEL PROPUSTÍ TISÍC TERORISTŮ

Premiér Netanjahu dal dobro na propuštění 1000 palestinských teroristů jako akt dobré vůle vůči Abu-Mazenovi. Jak informuje deník AL-HAYAT, vydávaný v Londýně, 40 propouštěných byli zatčeni ještě před rokem 1993, tedy rokem podpisu dohody v Oslu.
MAARIV informuje s odkazem na tento deník, že jde o naplnění jedné z částí plánu návratu palestinců za jednací stůl. Evropské státy, podle AL-HAYAT, se dovolávají osvobození všech teroristů, zatčených Izraelem do roku 1993, což je přibližně 123 osoby, a také znovuobnovení (podle mnohých - implicitního) zmražení výstavby v Iudei a Samarii.

Oficiální zdroj v kanceláři hlavy státu kategoricky popřel tyto informace: "Jde o absolutně ničím nepodloženou zprávu, nic takového uskutečněno nebylo". V rozhovoru se zpravodajem v Jeruzalémě bylo zdůrazněno, že "palestinci již nejednou šíří pletichy o jakýchsi ústupcích Izraele, avšak je to pouze pokusem palestinců zviditelnit diplomatický proces. Ve skutečnosti Abu-Mazen, který se víc stárá o svoje vnitřní problémy a propad svých preferencí, je teď absolutně neaktuální". 


Materiál připraven podle: CURSORINFO.CO.IL
FEB 15/12, 1625, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat