pátek 24. února 2012

HAMAS ODMÍTÁ SVŮJ PODÍL NA VRAŽDÁCH EGYPTSKÝCH DEMONSTRANTŮ

Palestinská teroristická organizace HAMAS označila za lživé prohlášení bývalého ministra vnitra Egyptu Habiba al-Adli o účasti bojovníků HAMASu na vraždách demonstrantů během demonstrací proti režimu Husni Mubaraka.
23. února lídr HAMASu v sektoru Gaza Ismail Haniya řekl, že Hnutí islámského odporu se niky nevměšovalo do vnitřních záležitostí Egyptu, ani před, ani po Datulové revoluci, jak informuje agentura MENA. Ten dodal, že kategorický odmítá obvinění al-Adli.



Ismail Haniya v podvečer přijel do Káhiry na jednání s vedením FATAHu.

Připomeneme, že včera Habib al-Adli, jeden z obviněných na procesu o vraždě 850 demonstrantů během manifestací, které měly za následek sesazení Hosniho Mubaraka, využil možnosti posledního slova a řekl, že bojovníci teroristických organizací HIZBALLAH a HAMAS nesou odpovědnost za vraždu egyptských demonstrantů během Datulové revoluce. Podle něj, teroristé lebanonské organizace HIZBALLAH a palestinské teroristické organizace HAMAS pronikli do Egyptu během demonstrací, aby nastolili chaos. Tito teroristé stříleli na manifestanty povětšinou ze střech, jak tvrdí bývalý hlava ministerstva vnitra.

Al-Adli řekl, že proti Egyptu se vede spiklenecká válka, a nepřátelské pro stát elementy pokračují v naplňování svých úmyslů i dodnes. Připomeneme, že odsouzeným za zabití 850 demonstrantů hrozí hrdelní trest.


Materiál připraven podle: NEWSRU.CO.IL
FEB 24/12, 0038, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat