středa 15. února 2012

THE WALL STREET JOURNAL: ÍRÁNSKÁ HROZBA NEW-YORKU

"Další úder Íránu může být na území Ameriky", varuje newyorskou policii pracovník jednoho ze sekcí policie Mitchell Silber na stránkách THE WALL STREET JOURNAL (TWSJ). Poukazuje na nedávné výbuchy u velvyslanectví v Izraeli, Tbilisi a New-Delhi a zdůrazňuje, že "vzhledem k eskalaci protistání Západu a Íránu ve věci jaderného programu, New-York, vzhledem k početné židovské diaspoře, se může stát velkým lákadlem pro teroristy. Tato hrozba není ani novou, ani zbytečnou", podotýká Silber.

Minulý měsíc ředitel Národní rozvědky James Clapper během svého vystoupení s Senátu řekl, že občan USA původem z Íránu na rozkaz Jednotek stráží islámské revoluce připravoval atentát na velvyslance Saúdské arábie v USA, ale v říjnu toto spiknutí bylo odhaleno. Dříve se informovalo o neúspěšných aktech agrese vůči státu Izrael a židů na území Azerbajdžínu, Egypta a Turecka (tyto údaje se vztahují k roku 2009) a v roce 2004 byli z USA vyhoštěni 2 pracovníky íránského zastupitelství při OSN z důvodu toho, že byli chyceni při sběru údajů o metru a památkách New-Yorku. Dále autor také vyčítá řadu získané evidence o podpoře teroristických skupin a praní peněz různými organizacemi, spojenými s Íránem, HIZBALLAHem a lebanonskými podnikateli.

"Írán má na účtu zadokumentovanou evidenci, v níž se pojednává o využití oficiálních zastupitelstev v zahraničí pro koordinaci útoků, které se následně vykonávají přijíždějícími ze zahraničí agentami HIZBALLAHu, často s využitím místních obyvatel jako prostředníků (buď s jejích vědomím nebo bez)", pokračuje Silber a má na mysli 2 události, které se odehrály v roce 1992 a 1994 v Argentině. Podle Silbera, experti newyorské policie, kteří pracovali na místě činů, sdělili, že Mohsen Rabbani, který se považuje za koordinátora výbuchů v roce 1994, poprvé přijel do Argentiny v roce 1983, se časem stal vrcholným imamem mešity v Buenos-Airesu, v roce 1993 navštívil Írán, kde, jak se domnívá, konečně získal schválení operace a vrátil se do Argentiny, již jako attaché íránského velvyslanectví v kulturních otázkách, tedy pod ochranou diplomatické imunity. Pracovníci velvyslanectví a členové místní organizace lebanonců-shiitů pomohli agentům HIZBALLAHu s logistikou a ti organizovali teroristický útok, který vzal 85 životů.

"Newyorské policejní ředitelství musí zachovat bdělost a snažit se nalézat a odvracet útoky Íránu a jeho spojenců", vyzývá Silber.


Materiál připraven podle: NEWSRU.CO.IL
FEB 15/12, 2117, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat