čtvrtek 16. února 2012

AL-JARIDA: ÍRÁN A HIZBALLAH PŘIPRAVOVALY ATENTÁT NA MINISTRA OBRANY IZRAELE

Jak informuje kuvajtský deník AL-JARIDA s odvoláním na izraelské zdroje, singapurským speciálním službám se podařilo odvrátit atentár na ministra obrany Izraele Ehuda Baraka, který byl hostem autosalonu začátkem tohoto týdne.
Podle deníku, služba vnější rozvědky MOSSAD předala speciálním službám Singapuru "bodovou informaci", která svědčila o účasti Íránu a HIZBALLAHu na atentátu. Svědčila také o tom, že teroristé věděli o trasách a času pohybu izraelského politika.

Trojice teroristů plánovala zavraždit ministra u východu z hotelu, ve kterém pobýval. Teroristé byli zadrženi a zatčeni speciálními službami Singapuru ještě před příjezdem Baraka do země. Státní příslušnost teroristů zůstává utajenou. Jak informuje AL-JARIDA, vyšetřování se účastnili i agenti MOSSADu. Během výslechu se jim podařilo získat cenné informace o činnsotech Íránu a HIZBALLAHu proti izraelským objektům v zahraničí.

Oficiální izraelští představitelé však sdělili, že nic neví o přípravě atentátu na ministra obranu. Ve spojitosti s tím, rozhlasová stanice KOL YISRAEL vyjádřila předpoklad, že nejspíš jde o novinářskou "kachnu".

Zdůrazněme, že v singapurských médiích nejsou informace o odvrácení atentáru na Baraka. Skutečnost, že ministr obrany se zúčastnil autosalónu 14. února je pravdivá. Na tomto autosalónu navštívil výstavní místo izraelské společnosti RAFAEL.


Materiál připraven podle: NEWSRU.CO.IL
FEB 16/12, 1308, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat