středa 29. února 2012

PALESTINSKÁ MÉDIA: ZAHAL ZADRŽEL NOVINÁŘE V RAMALLAHU

V noc na středu 29. února, okolo 0200, izraelští vojáci zadrželi v Ramallahu čtveřici pracovníků televizní stanice VATAN, informuje agentura MAAN. Mezi zadrženými byl i ředitel Abdul Rachman Taer, korespondent Hamza Salaymae, grafik Ibrahim Milchim a redaktor Ahmad Zaki.
Podle uvedeného zdroje, novináři byli zadrženi během operace v kanceláři televize VATAN, vojáci zabrali počítače a přenosnou techniku. MAAN informuje, že Taer, Salaymae, Milchim a Zaki byli po několika hodinách po zadržení.


Palestinští novináři vyjádřují nepochopení a rozhořčení ohledně postupu armády. Jeden ze svědků prováděné operace tvrdí, že vojáci učinili pogrom v redakci a byli "naštvaní", když si všimli potrétu Hadra Adnana, aktivity Islámského jihadu, který si před nedávnem dokázal vybojovat zrušení svhého administrativního trestu držením téměř dvouměsíční hladovky.

Tisková služba ZAHALu zatím nekomentuje tyto informace. Ve zprávě vojenské tiskové služby stojí, že minulou noc byla zadržena dvacítka palestinských arabů, podezřelých z teroristické činnosti, ale o operaci v kanceláři televize VATAN zatím nejsou žádné informace.


NEWSRU.CO.IL
FEB 29/12, 1039, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat