pátek 17. února 2012

CYNICKÉ ZNEUŽITÍ TRAGÉDIE V POLITICKÝCH HRÁCH

Administrace arabské autonomie v Iudei a Samarii, v osobě zodpovědného za otázky zdravotnictví v této autonomii, cynicky zneužívá tragédii na křižovatce a-Ram v politických účelech. Připomeneme, že jde o srážku nákladního automobilu se školním autobusem, v jejímž důsledku zahynulo 17 dětí z Kalandie.
Osoba, odpovědná za otázky zdravotnictví v arabské autonomii v Iudei a Samarii veřejně obviňuje Izrael z toho, že havarijní a záchranné služby a vojáci, kteří se nacházeli na nedalekém hradlu, nepospíchali s poskytováním pomoci.

Ten také řekl, že chování izraelců ve vztahu ke zraněným arabským dětem je "náznakem toho, že izraelská okupace musí být ukončena". Z jeho úst zazněla i taková slova, že zraněné arabské děti by nemusely být dopravovány do izraelských nemocnic: "jsme schopni se sami vyrovnat s následky jakýchkoliv incidentů na našem území".

Jelikož zraněné arabské děti byli dopraveny do jeruzalémských nemocnic během první půlhodiny, je zřejmé, že obvinění znějící z administrace arabské autonomie nemají opodstatnění. Oficiální zástupci Izraele, vč. zástupce ministra zdravotnictví Yaakov Litzman, vyjádřili své hluboké rozčarování cynickým zneužitím tragédie v politických účelech.


Hlava arabské autonomie Mahmud Abbas (Abu-Mazen) vyhlásil třidenní smutek.







Materiál připraven podle: 7KANAL.COM
FEB 17/12, 1255, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat