sobota 11. února 2012

OTEVŘENĚ: ÍRÁNSKÉ FYZIKY VRAŽDÍ LIDÉ NAJATÍ MOSSADEM

Americké zdroje informovali televizi NBC, že verze, podle které bojovníci íránské teroristické organizace MUJAHEDIN HALK vraždí vědce a fyziky, je pravdivou. Při tom v USA jsou přesvědčeni, že tito bojovníci takto činí na rozkaz MOSSADu.
Televize přivádí slova Muhammada Javada Laridjani, poradce Vrcholného lídra Íránu, který řekl, že bojovníci MUJAHEDIN HALK byli vycvičeni izraelskými instruktory a podnikají své akce na rozkaz Izraele. Základní informace byly získány od bojovníka, zatčeného v Íránu po další vraždě.

Zdroje v amerických speciálních službách potvrdili, že MOSSAD úzce spolupracuje s MUJAHEDIN HALK a využívá bojovníky proti Íránu. Washington ví o těchto operacích, ale neúčastní se jich, informuje NBC.


Od roku 2007 do 2012 jimi bylo zavražěno 5 íránských fyziků, majících určitý vztah k jadernému programu. Poslední úspěšný atentát se odehral 11. ledna v Teheranu: byl zavražděl Mustafa Ahmadi Roshan, obchodní ředitel jaderného centra v Natanze. Atentáty se odehrály podle stejného schématu: motorkáři dohnali vozidlo oběti a připevňili k trupu magnetickou bombu. Je třeba připomenout, že íránské autority již dříve tvrdili, že zločiny páchají boovníci MUJAHEDIN HALK, vycvičení MOSSADem.

Podle názoru amerických a jiných expertů, výbuch na raketové základně Jednotek stráží islámské revoluce, který se odehral 12. listopadu, v jehož důsledku zahynul generál Hasan Tehrani Mogaddam a ještě 12 důstojníků, také spáchali bojovníci MUJAHEDIN HALKu. Íránské úřady však označují výbuch za nešťastnou náhodu.

Organizace MUJAHEDIN HALK existovala jako opoziční síla během vládu šácha a účastnila se revoluce roku 1979. Také se účastnila i útoku na americké velvyslanectví v Teheranu. Brzy však vedení této organizace začalo bojovat s novým vedením státu, které začalo likvidovat tuto skupinu na území Íránu. Hlavní základna se přenesla do Iráku a zůstává tam i dodnes.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/09feb2012/mossad8004.html?fb
FEB 11/12, 1214, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat