pondělí 27. února 2012

WIKILEAKS: IZRAEL ZNIČIL NĚKOLIK ÍRÁNSKÝCH JADERNÝCH ZAŘÍZENÍ

Izraelské speciální síly společně s regulérní armádou zničil sérii podzemních objektů v Íránu, které obsluhovaly vojenský průmysl.
Taková je citace anonymního analytika, která se objevuje v dokumentu, publikovaném včera v noci na stránce WIKILEAKS. Stránka zveřejnila archiv výzkumného institutu STRATFOR.

V archivu tohoto institutu se nachází víc jak 5 milionů elektronických dopisů poslaných jeho specialisty a týkajících se různých problémů, blízkovýchodní tématiku nevyjímaje.
Kromě tohose zmiňuje o sérii tajemných výbuchů íránských vědců. Podle specialistů, jde o krycí operace, s cílem odlákat pozornost veřejnosti od dění v Gaze a na lebanonské hranici, a také od ekonomických potíží Izraele. Ve vztahu k Íránu, Izrael prováděl utajené operace na území Íránu.

Analytici současně tvrdí, že důsledkem těchto manevrů se stane úder na sektor Gaza, a také operace proti HIZBALLAHu v Lebanonu.


Dále se mluví o tom, že veškerá pozemní jaderná infrastruktura Íránu byla zničena Izraelem. Jak informuje INTERFAX v dopise z 7.11.2011 se uvádějí slova pracovníka izraelské rozvědky, který komentuje zprávy o vojenské operaci proti Íránu připravované Izraelem. "Domnívám se, že je to jen zástěra. Izrael již zničil pozemní infrastrukturu íránských jaderných zařízení před několika týdny", stojí v dopise.

Izraelský zdroj se také domnívá, že konflikt s Íránem je součástí spiknutí západních států. "Nynější kampaň, vedená pod heslem "zaútočme na Írán" byla nastartována evropskými lídry, aby odlákala pozornost společnosti od vnitřních finančních problémů".


FONTANKA.RU a CURSORINFO.CO.IL
FEB 27/12, 1514, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat