pátek 24. února 2012

AZERBAIJANSKÁ POLICIE ZADRŽELA AGENTY ÍRÁNU A HIZBALLAHU. PŘIPRAVOVALY ÚTOKY

Azerbaijanská policie zatkla několik osob, které údajně mají napojení na íránské speciální služby a také na lebanonskou teroristickou organizaci HIZBALLAH, která je podezíraná z plánování teroristických útoků na území státu. Informuí o tom zahraniční média s odvoláním na azerbaijanskou televizi AzTV, která se odvolává na ministerstvo vnitřní bezpečnosti.
Podle údajů z uvedeného zdroje, zatčení plánovali přepadení cizinců, nacházejících se na území Azerbaijanu. Ti shromažďovali k tomuto potřebné informace a také nakupovali výbušninu, zbraně a munici. Aktuálně vláda státu nezveření žádné podrobnosti tohoto zatčení. Aktuálně, vláda státu a úřady nezveřejní žádné podrobnosti tohoto zatčení.

Připomenme, že minulý týden azerbaijanské úřady zatkly reportéra íránské televize a informační agentury FARS Anara Bayramly. Ten se obviňuje z držení drog. Podle azerbaijanské policie, měl u sebe 0,387 gramů heroinu, informuje BBC.


Írán pohrozil zhoršením vztahů s Azerbaijanem. "Bairamly je věřícím a řádným člověkem. Tento případ může vést ke zhoršení bilateriálních vztahů", cituje azerbaijanská televize ANS představitele íránského velvyslanectví v Azerbaianu.


Materiál připraven podle:
NEWSRU.CO.IL
FEB 24/12, 0010. Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat