úterý 7. února 2012

ÍRÁNSKÁ TELEVIZE: ISRAEL A TURECKO PŘIPRAVUJÍ VPAD DO SÝRIE

Dle íránské anglojazyčné televizní stanice PRESS TV je odhalen je tajný plán USA na svržení Asadova režimu: vpád tureckých jednotek za účelem podněcování k občanské válce v Sýrii a následné přepadení izraelskou armádou.
Podle zveřejněné zprávy s odkazem na "informované zdroje", americký plán v etapě první předpokládá "démonizaci" syrské vlády - tedy obvinění Bashara Asada z válečných zločinů. "Syrský spis" by se předal do Haagského tribunálu a mezinárodním ochráncům prav. Násleně mají regimenty turecké armády překročit hranici a ozbrojit syrskou opozici, která povstane proti režimu. Do občanské války se zapojí bojovníci islamistické organizace FATH AL-ISLAM, dislokovaná v Lebanonu, s podpoří qatarské armády a lebanonských bojovníků. Bojových akcí se mají zúčastnit i bojovníci AL-QAEDy, kteří se seskupují v Iráku.

Další etapa předvídá vpád izraelské, a také nejspíše i jordánské armády. Poté budou z éteru vyloučeny syrské televizní stanice, které se přenášejí satelity NILSAT a ARABSAT. Bude takto učiněno proto, aby Bashar Asad nemohl informovat světovou společnost o dění ve svém státě a vyjadřovat svůj názor.

V tomto scénáři Bashar Asad má zemřít, hlavní příčinou úspěchu je zrada syrské armády, jak říká PRESS TV.


Syrská opozice, která má středisko v Turecku, již vyhlásila Nejvyšší revoluční radu, která má za úkol řídit bojové skupiny opozice. Hlavou Rady je gen.-maj. Mustafa Ahmad Sheih. Doteď bojovníky řídil pluk. Riyad Asaad.



Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/06feb2012/syr_iran8010.html?fb
FEB 7, 1218, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat