středa 7. března 2012

RUSKO PODPORUJE PALESTINU

Rusko bude pokračovat podporovat palestince v realizaci jejich národního sebeurčení, a to převážně ve vytvoření nezávislého, územně jednotného a životaschopného státu v hranicích roku 1967, který koexistuje se svými sousedy v míru a bezpečnosti.
Sdělil to ministr zahraničí Ruské federace Sergej Lavrov během setkání s delegací palestinců, vedenou jednim z lídrů OOP Nabilem Shaatem. Lavrov také řekl, že Rusko vystupuje za provedení ministerského zasedání blízkévýchodního kvartetu, a to v co nejkratším čase.

"Strany konfliktu musejí udělat vše pro to, aby se co nejrychleji vrátily k jednacímu stolu a zdržely se jednostranných provokativních výroků, které podkopávají atomsféru vzájemné důvěry a předurčující, stejně jak tomu bylo s izraelskou osadnickou aktivitou, výsledek regulace konfliktu. Rusko je i nadále bude spolupracovat na tom, aby se vytvořil substanitvní mírový proces a za tímto účelem vystupuje za provedení v nejbližším čase ministerského jednání blízkovýchodního kvartetu", píše se v tiskovém prohlášení ministerstva zahraničí.

V dokumentu také stojí i to, že "optimální cestou k tomuto cíli jsou jednání na známé mezinárodněprávní bázi".
 

MAR 7/12, 1331, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat