pondělí 19. března 2012

BOJE V DAMAŠKU. ROZNĚTKOU SE STAL TERORISTICKÝ ÚTOK V ALEPPO

Média informují o těžkých bojích mezi sílami regulérní armády a opozicí v některých čtvrtích Damašku. Zprávy o střetech jsou z Homsu, Idlibu a jiných měst.
Podle reportéra agentury REUTERS v Damašku, v okresu Al-Mezze se střetla regulérní armáda se Svobodnou syrskou armádou. Jsou slyšet kulometné dávky a výstřely z granatometů.

Qatarská televize AL-JAZEERA informuje s odvoláním na vlastní korespondenty v Damašku, že v noci a ráno 19. března v důsledku střetů v syrském hlavním městě bylo zabito cca. 80 příslušníků policie a vojáků, přiblížně 200 lidí bylo zraněno.

Oficiální syrská agentura SANA nekomentuje zprávy REUTERS a AL-JAZEERy, ale informuje, že 18. března v Homsu "teroristé" zastřelili 13 civilistů. Opozice na druhou stranu tvrdí, že tentýž den v Homsu regulérní armáda zabila desítky lidí.

Minulý večer agentura SANA upřesnila informace o obětech útoku v Aleppo, kde vybuchlo zaminované auto. Podle SANA zahynuly 2 lidi: příslušník syrských speciálních služeba a místní obyvatelka. 30 lidí bylo zraněno, 2 z nich se nacházejí v kritickém stavu. Mezi zraněnými jsou příslušníci policie a civilisté.

Opozice tvrdí, že se jedná o vládní provokaci a odmítá potvrzení informací o obětech útoku.


MAR 19/12, 1244, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat