neděle 25. března 2012

JAK SE DÉMONIZUJE IZRAEL: K "TÝDNU APARTHEIDU"

Ronen Shoval, HAARETZ

Během posledních týdnů ve mnoha studentských kampusech Evropy a Severní Ameriky odstartovala kampaň, která se jmenuje "Týden apartheidu v Izraeli". Tuto kampaň mají na starosti antiizraelské propagandistické organizace, které si o sobě říkají, že jsou tzv. "ochránci prav". Tyto organizace vytvořily toulavý cirkus, který bude během jednoho měsíce jezdit po různých univerzitách a vést kampaň proti našemu státu, plnou lží a pomluv.



Je několik způsobu, jak ustát ty pomluvy, které šiří "ochránci prav". Můžeme vyslat za hranice skupinu izraelských studentů, včetně arabů a repatriantů z Ethiopie, kteří by pověděli američanům a evropanům, jak se ve skutečnosti věci mají. Můžeme šířit filmy na YOUTUBE, které by povídaly o liberální tváři Izraele. Můžeme používat známých metod: plakáty, brožury, lekce a demonstrace. Skoro všechny zde uvedené metody jsou defenzivního charakteru.

Doteď nebyla využita jiná metoda, která se mi zdá být účelovější: ofenziva, politický kontrútok, zaměřený proti opravdovému porušování lidských prav ve státech Blízkého východu, mezi něž patří: donebevolající krácení žen na jejich právech, sexuálních menšin, představitelů menšinových náboženských konfesí, národních menšin. Všechno zde popsané je na denním pořádku ve kterémkoliv státě Blízkého východu.

Zatímco ochránci prav zasvěcují obrovské zdroje síly, času a peněžních prostředků pojednávání a tedy i šíření lží o "izraelském apartheidu", nechávají ladem témata a záležitosti, na které by měla být upjatá jejich pozornost především. Jedná se o tragický stav těch, jejichž práva se systematicky porušují s námi sousedícími státy. 

Každoročně je zavražděno 5000 arabských žen na půdě tzv. urážky rodinné cti. V Sudanu, Egyptu, Ugandě miliony žen musí podstoupit barbarské operaci, zvané ženskou obřízkou. Tato operace psychicky a fyzicky traumatizuje mladé ženy, dívky a holčičky. V Saúdské Arábii ženy mají zákaz řídit auto. V Íránu ženy, nařčené z cizoložství, se mají ukamenovat. Několik takových příkladů bohatě stačí k tomu, aby se popsal barbarský vztah k ženám na Blízkém východě. Skoro každá žena v tomto regionu trpí diskriminací na zákonném podkladě. Ženy se nacházejí na nejnižším stupni sociální hierarchie v těchto státech.

Pronásledování osob homosexuální orientace je také na denním pořádku v sousedících s námi státech. Například v Íránu, homosexuálové jsou popraveni oběšením. V Egyptu operují speciální policejní skupiny, jejichž účelem je "vyklidit" homosexuály z určitých míst, kde se scházejí.

Vztah ke konfesním a národním menšinám také není ten nejlepší. Kurdové v Iráku, Íránu a Sýrii podléhají té nejtvrdší diskriminaci na všech úrovních. Totéž se děje s kopty v Egyptu. Kromě toho, existuje oficiální, zakotvená v sharia, diskriminace křesťanů a židů téměř ve všech arabských státech. Diskriminováni jsou i muslimové shiité ve státech se sunnitskou většinou. Platí to i vice versa. Nejlepším příkladem toho je Lebanon. Palestinci, kteří v tomto státě žijí, nemají volební právo, platí pro ně různá omezení pro celou škálu profesí. Mají zákaz jakékoliv podnikatelské činnosti za hranicemi uprchlického tábora.

Týden "izraelského apartheidu" jeví sebou demonstraci přetvářky, lží a démonizace Izraele, krvavé kapky na čest jediného demokratického státu na celém Blízkém východě, který si váží prav svých občanů a prav arabské menšiny.


MAR 25/12, 2224, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat