neděle 11. března 2012

PODROBNOSTI K ÚDAJNÉ CIVILNÍ OBĚTI



V důsledku bojových akcí ZAHALu od 9. března bylo likvidováno 19 bojovníků palestinských teroristických organizací (převážně příslušníků Výborů národního odporu a Islámského jihadu). Palestinské zdroje informují, že v nedqli ráno v důsledku jednoho ze vzdušných útoků na severu sektoru Gaza zahynulo dítě.
Podle informací agentury MAAN, v důsledku letadlového útoku na objekty východně od Jebalii byl zabit 13letý Ayoob Useila (jiná média) udávají jeho věk mezi 12 a 14 roky. Jeho 7letá sestřenka byla zraněna a byla převezena do nemocnice KAMAL ADUAN. Dané informace byly poskytnuty představitelem ministerstva zdravotnictví Gazy Adamem Abu Salmií.

Ve stejné zprávě stojí, že při výbuchu izraelské rakety v Jebalii byl zabit také 24letý Ahmad Dayib Salim, bojovník jedné z ozbrojených organizací.

Palestinská televize AL-AQSA informuje, že "děti šli do školy", když na ně spadla raketa, vystřelená izraelskou stíhačkou.

ZAHAL prověřiuje informace o smrti dítěte v Gaze. Armádní tisková služba podotýká, že ZAHAL bojuje v Gaze vyloženě proti ozbrojeným bojovníkům. Ve dnech 9. a 10. března nebyly žádné zprávy o obětech mezi civilním obyvatelstvem, ačkoliv byly informace o zraněných civilistech.

Připomeneme, že školy a vzdělávací zařízení, nacházející se v pásmu 7-40 km od sektoru Gaza, jsou dnes zavřené. Zda jsou otevřeny školy v sektoru Gaza, není známo.


MAR 11/12, 2013, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat