pátek 16. března 2012

NA JIHU IZRAELE ZRUŠENA VÝUKA. INFORMACE O BOJÍCH

Kvůli pokračujícím bojím je zrušena výuka ve školách ve většině obcí na jihu Izraele. Výuka je zrušena ve školách, školkách a na vysokých školách v Be'er Shevě, Kiryat-Gatu, Ashdodu, Ashkelonu, Kiryat-Malachi a Ofakimu. V Gan-Yavnu do školy půjdou pouze žáci 12. tříd, školáci se budou učit v protileteckých krytech.
V noci na 13. března bylo prohlášeno, že Egypt dosáhl cease-fire dohody s HAMASem. Avšak Islámský jihad, Výbory národního odporu a jiné organizace nedodržují danou dohodu. ZAHAL zaujímá defenzivní pozici a pouze opětuje palbu.

15. března večer palestinští teroristé nejednou ostřelovali izraelské území ze sektoru Gaza. GRADy a QASSAMy padaly v okruhu Eshkol a jižně od Ashkelonu. Nikdo nebyl zraněn a nebyly napáchané škody. Během téhož dne se ostřelovaly Netivot a Be'er-Sheva. Systém PRO KIPAT BERZEL (Železná kupole,  Iron Dome) opět úspěšně zasáhl.

V reakci na toto ostřelování ZAHAL zničil několik cílů ve čtvrtek večer, západně od města Gaza. Nasazeny byly bojové vrtulníky a námořní síly. O ztrátách mezi bojovníky se neinformuje.

V noci na 16. března na území okruhu Eshkol vybuch další QASSAM, vystřelený ze sektoru Gaza. Bez obětí a beze škod.

Ke dnešnímu dni se eviduje 206 vystřelených raket.


MAR 16/12, 1414, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat