čtvrtek 22. března 2012

KDO JE TOULOUSKÝ TERORISTA? PODROBNOSTI


Podle francouzských speciálních služeb, 24letý Muhammad Mera, obyvatel čtvrti Croix-Daurade, severněji od Toulouse, který zabil za poslední týden 7 lidí, byl francouzským občanem, jehož matka emigrovala z Alžíru.
Mera byl aktivistou zakázané ve Francii islamistické organizace FORSANE ALIZZA (Nájezdníci blahodárnosti). Prošel bojovou přípravou na hranici Pakistanu a Afghanistanu (nejspíš, ve Vaziristanu).


Během několika posledních let Muhammad Mera byl v hledačku policejních služeb kvůli různým porušením zákona. Během svého pobytu v Aghanistanu byl zatčen v Kandaharu za pokus o instalaci výbušného zařízení (domnívá se, že konal na rozkaz Talibanu) a odsouzen ke třem letům vězení. Muhammadovi se však podařilo uprchnout během masové vzpoury vězňů (pověděl o tom náčelník kandaharské věznice Gulam Faruch v rozhovoru televizi BBC). Nicméně, teroristovi se podařilo vrátit do Francie. Ten byl mezi podezřelými ze zastřelení vojáků v okresu Toulouse (15., 18. března 2012), ale stejně se mu podařilo přechovávat doma zbraně a nijak ho to neodradilo od podniknutí útoku na židovské děti ve škole OTZAR HA-TORAH. Před dvěma týdny Muhammad stanul před soudem kvůli jízdě načerno; jeho advokát Christian Etelain ho charakterizoval jako "hodného, slušného a civilizovaného člověka".

Všechny vraždy v okresu Toulouse Muhammad natočil. Ke zpracování "natočeného materiálu" využíval počítače svého bratra Ahmada, který byl zadržen policií 21. března ráno. Byla také zadržena i matka teroristy. 20. března večer terorista volal redaktorovi televize FRANCE24a prohlásil, že natočil střelbu u OTZAR HA-TORAH a chce zveřejnit nahrávku.

Ahmad Mera po svém zatčení pak prohlásil, že jeho brat je "mujaheedem AL-QAEDy", veškerá přepadení byla aktem pomsty za smrt dětí v Palestině a účast francouzské armády v bojových akcích v Afghanistanu.

Muhammad Mera se zabarikadoval v prvním patře pětipatrového domu. Ten prohlásil, že se vzdá po polední. Terorista byl vyzbrojen samopalem Kalašnikova, automatickou pistolí UZI (svůj COLT vyměnil během jednání na mobilní telefon) a granáty. Terorista nedržel žádné rukojmí.


Materiál připraven podle NEWSRU.CO.IL
MAR 22/12, 1330, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat