středa 7. března 2012

HLAVA BRITSKÉ ROZVĚDKY POVĚDĚL O ÚTOKU IZRAELE NA ÍRÁN

Hlava britské vnější rozvědky MI-6 John Sawers vystoupil před ministry s reportem o jaderné hrozbě Íránu a schopnosti Izraele udeřit na jaderné objekty Islámské republiky. Píše o tom britský deník THE TELEGRAPH.
Vystoupení bylo tajné a jeho obsah se nezveřejňuje. Je známo jen to, že mimo jiné se Sawers dotknul hrozby pro Velkou Británii, která se skrývá za závodem ve zbrojení na Blízkém východě. Takovou zbrojní spirálu vyprovokuje vlastnictví Íránem jaderných zbraní.

V únoru americká televize NBC natočila pořad o úderu na Írán. V tomto pořadu zazněly názory expertů z USA a Izraele ohledně toho, jak tento úder bude vypadat. Experti řekli, že Izrael bude útočit na Írán letadly F-15i, bezpilotních letounů a raket dálného doletu YERICHO. Tyto rakety jsou schopny zasáhnout cíle na vzdálenosti 2400 km. Podle expertů Izrael má speciální bojové hlavice, které dokážou zničit podzemní opevnění, v nichž se nacházejí jaderná zařízení. Rakety nebudou osazeny jadernými hlavicemi, ale jeden z expertů dodal: "Budete překvapeni, s jakou přesností jsou schopny zničit cíle".

MAR 7/12, 1322, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat