pondělí 19. března 2012

HIZBALLAH: OZBROJUJMEŽ PALESTINCE, NIKOLIV SYŘANY

Jeden z lídrů lebanonské shiitské organizace HIZBALLAH, šejk Muhammad Yazbek, vyjádřil své rozhořčení nad tím, že lídři arabských států věnují přílišnou pozornost událostem v Sýrii a zapomínají na to, co se děje na palestinských územích.
"Některé arabské státy vyjadřují svojí podporu syrským ozbrojeným uskupením a posílají jim zbraně a peníze. Proč jsme neviděli za posledních 60 let stejnou podporu bojovníkům za svobodu Palestiny?", řekl Yazbek na mitinku v Baalbeku.

Na rozdíl od HAMASu, HIZBALLAH byla první, kdo vyjádřila svojí podporu prezidentu Asadovi ihned po propuknutí nepokojů. Představitelé syrské opozice říkají, že bojovníci této organizace se bezprostředně účastní na potlačování vystoupení odpůrců syrského režimu.

Izraelská média také informují, že podle vojenské rozvědky HIZBALLAH se může zmocnit nejnovějších ruských zbraní, ocitne-li se politické setrvání Asada v ohrožení. Tyto zbraně umožní změnit poměr sil v Lebanonu, jelikož v tomto arzenálu se také nacházejí i zbraně hromadného ničení.


MAR 19/12, 1207, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat