pondělí 19. března 2012

NEZNÁMÝ ÚTOČNÍK STŘÍLEL DO ŽIDOVSKÝCH DĚTÍ

V pondělí 19. března střílel neznámý útočník do žáků lycea OTZAR HA-TORAH v Toulouse, Francie. Jak informuje EUROPE1, útočník přijel na černém skutru.
Podle předběžných informací, byli zabiti 4 lidé: učitel a 3 žáci (podle některých informací, jde o profesora-rábího, mezi zabitými jsou i 2 jeho děti). O počtu zraněných zatím nejsou žádné informace. Je známo, že zraněn byl i otec jednoho z žáků. Těžce zraněna je dcera ředitele lycea.

Pachatel přijel ke škole ráno, kdy dveře lycea byly ještě otevřeny, a začal střílet na děti, kteří právě vcházely do budovy. Jak sdělil jeden z očitých svědků, "člověk na skutru" vystřelil nejdřív z automatické pistole, ale ta se zasekla, proto vytasil druhou zbraň.

Policie si povšimla podoby tohoto zločinu s vraždami vojáků. Minulou neděli byl v obytné čtvrti Toulouse zastřelen 30letý starší seržant 1. výsadkářského pluku Imad Ibn Ziaten. Neznámý útočník se k němu přiblížil na skutru, když voják zaparkoval svojí motorku vedle sportovní haly a zabil jej střelou do hlavy.

Ve čtvrtek 16. března v Montobane, toulouském příměstí, zaútočil neznámý útočník na skutru na skupinu vojáků, kteří stáli u bankomátu. Dva z nich zahynuli na místě, třetí se nachází v kritickém stavu.

Policie zatím neví, zda jde o téhož zločince (není známa barva skutru "montobanského střelce"), ale scénař zločinu, a také chladnokrevnost, s níž neznámý střílí do lidí před očima desítek svědků, navádí na myšlenku, že za všemi zločiny stojí jedna a tatáž osoba.

Pachatel z místa činu ujel. Podle slov jedné svědkyně jde o muže silné postavy středního vzrůstu, na levé tváři má znaménko: "buď tetování nebo šrám". Policie zdůrazňuje, že útočníkovi se již třikrát podařilo z místa činu ujet. Podle všeho jde o místního obyvatele, který se výborně orientuje v Toulouse a Montobane, informuje BFMtv.


MAR 19/12, 1138, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat