čtvrtek 22. března 2012

NETANJAHU SE VYJÁDŘIL K VRAŽDĚ ŽIDŮ

Premiér Binjamin Netanjahu navštívil yeshivu Beit ha-Levi v Jeruzalémě, kde příbuzní rabiho Jonathana Sandlera a jeho synů, zavražděných toulouským teroristou, drží 7denní smutek. "Viděl jsem hloubku zármutku a bolesti mladé matky, která ztratila manžela a dvě malé děti. Viděl jsem žal odňatého života a zničené naděje", řekl premiér poté, co vyšel z yeshivy.

"Myslím, že pro tyhle vrahy to, kam stoupá židovská noha je "okupovaným územím". Podle nich pro židy není ve světě místo. Oni chtějí vraždit židy jen proto, že jsou židy. Právě proto je stát Izrael důležitý. Společně s francouzy budeme pokračovat v boji proti barbarství teroristů", řekl Netanjahu.


Před nedávnem vdova Jonathana Sandlera, Ava, řekla v rozhovoru NRG: "Snad se z té noční můry probudím. Cítím se jako v divadle hrůzy. Těžko se mi mluví. Nemám co říct. Já nevím, jak pokračovat dál".

Jonathan Sandler a dva jeho synové - 3letý Arie a 6letý Gabriel - byli zastřeleni u školy OTZAR HA-TORAH alžírským teroristou Muhammadem Merou, který se přihlásil k AL-QAEDě. Spolu s nimi terorista zavraždil i dceru ředitele školy, 8letou Miriam. 

Terorista byl dnes zabit v přestřelce.


MAR 22/12, 1849, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat