pondělí 26. března 2012

IZRAEL VYPOVĚDĚL SPOLUPRÁCI S OSN


Izraelská vláda oficiálně vypověděla spolupráci s Radou OSN pro lidská práva. Podle náměstka ministra zahraničí Dani Ayalona, členové misí OSN nebudou vpuštěni na území státu. "Nemá smysl spolupracovat s organizací, jejíž závěry jsou známy předem", řekl Ayalon.

Ayalon varoval, že Izrael je připraven přehodnotit otázku o svém členství v Radě OSN pro lidská práva a obviňuje tuto organizaci z antiizraelské politiky.

Rada OSN pro lidská práva hodlá vyslat svojí misi na Blízký východ toto úterý, 27. března. 

Připomeneme, že ministr zahraničí Avigdor Liberman vyjádřil nespokojenost se záměrem Rady OSN pro lidská práva vytvořit komisi, která má za úkol vyšetřovat budování osad. Hlava izraelské diplomacie řekl, že se z této organizace stalo "opravdové divadlo absurdu", jemuž vládne přetvářka a dvojí standardy.

"V dobu, kdy terorista AL-QAEDy u dveří židovské školy zavraždí tři děti a rabína, v dobu, kdy syrský diktátor nelitostně vyřizuje účty s vlastním obyvatelstvem, Rada pro lidská práva za podpory "osvícených" států typu Mauritanie a Bangladeshe se usnáší na tom, že zahájí vyšetřování stavby domů pro obyvatele Iudee a Samarie. O antiizraelských rezolucích bez faktického podkladu ani nemluvím", podotkl Avigdor Liberman.

Rozhodnutí Rady OSN pro lidská práva již byla odsouzena premiérem Binjaminem Netanjahuem, ministrem strategického plánování Moshem Ya'alonem a jinými politiky.


MAR 26/12, 1739, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat