čtvrtek 29. března 2012

OTEVŘENÝ DOPIS FRANCOUZSKÉHO ŽIDA


Bude ten svět opět mlčet? Zase, jako za Hitlera?


Jsem Žid a proto rozesílám tento dopis všem ze svého adresáře. Nehodlám sedět a nic nedělat. Plamen antisemitismu nehořel nikdy tak zářivě a nikde s tak nevídanou zuřivostí, jako ve Francii. V Lyonu auto vjelo do synagogy a zapálilo ji. V Montpellier hodili zápalnou láhev do budovy židovského náboženského centra a také do synagog v Strassburgu a Marseile, a také do židovské školy v Creteil. Tohle vše se odehrálo před nedávnem. Na židovské sportovní centrum v Toulouse zaútočili koktejly Molotova, na soše Alfreda Dreufuse v Paříži napsali "špinavý žiďák". V Bondy 15 lidí napadli účastníky židovského fotbalového týmu a zbili je pálkami a kovovými pruty.

Na školní autobus s židovskými dětmi v Oberwije se útočilo třikrát za posledních 14 měsíců.

Podle policie ve Paříži se za posledních 30 dní DENNĚ odehrálo od 10 do 12 útoků proti židům. Zdi židovských čtvrtí jsou pomalovány nápisy: "Židy do plynových komor" a "smrt Židům".

Ozbrojený muž střílel do kosher řeznictví (ovšem, také do jeho majitele) v Toulouse. Ve městě Villeurban 5 mužů napadlo mladý židovský pár (oba kolem 20) a zbili je. Žena byla těhotná. Ve městě Sarcelle vandalové se vtrhli do židovské školy a zničili ji. Tohle vše se odehrálo během posledního týdne.

Proto vyzývám vás, ať jste kdokoliv: Žid-soukmenovec nebo pouze člověk, který je schopen rozlišovat mezi zvrhlostí a slušností, vyzývám vás k tomu, abyste učinili tyto 3 jednoduché věci:

Zaprvé, postarejte se o to, abyste byli informovaní o všem. Nenechávejte se uvést do omylu, že tohle není váš boj. Dovolte mi, abych vám připomněl slova biskupa Nimellera z dob druhé světové války: "Nejdřív si přišli pro komunisty - mlčel jsem, protože nejsem komunista. Pak si přišli pro Židy - mlčel jsem, protože nejsem Žid. Pak si přišli pro katolíky - mlčel jsem, protože jsem protestant. Následně si přišli pro mě, a již nezbyl nikdo, kdo by se mě zastal".

Zadruhé, bojkotujte Francii a její produkci. Jen arabské státy mají jedovatější antisemitismus ve srovnání s Francií, a na rozdíl od nich, Francie neexportuje jen ropu a nenávist.

Bojkotujmež jejich vína a parfumerii, oblečení a potraviny. Bojkotujte jejich filmy. A zcela určitě bojkotujte jejich pláže.

Budeme-li mít dostatek odhodlanosti, můžeme na ně vytvořit reálný tlak, a ke všemu, co již o francouzích víme, se přidává jedna věc, kterou víme jistě: před tváří dobře nasměrovaného tlaku jsou jako pavučina na hurikánu.

Zatřetí, šiřte tento dopis mezi svými přáteli, spolupracovníky, příbuzné.

Zamyslete se nad všemi vám známými lidmi dobré vůle a intencí a informujte je o tom, že lidé, kteří nejsou vám lhostejní, potřebují pomoc.

Dnešním bestseller číslo jedna ve Francii je... "11. září: falšovaný strašák", kde se tvrdí, že žádné letadlo nikdy nenabouralo budovu Pentagonu.

Prosím, předejte tyto informace jiným. Neumožněme, aby se historie zopakovala. Díky za pozornost.


Podle JEWISH.NET.

Žádné komentáře:

Okomentovat