pondělí 19. března 2012

SÝRIE MOŽNÁ PŘEDÁ HIZBALLAHU NEJNOVĚJŠÍ RUSKÉ PROTILETADLOVÉ KOMPLEXY

Za poslední měsíce stovky bojovníků lebanonské teroristické organizace HIZBALLAH prošly kurzem přípravy k použití ruských protiletadlových komplexů. Tyto komplexy se dostaly do Sýrie před nedávnem.
Jak píše HAARETZ, který získal tyto informace od zdroje ze Severního vojenského okruhu, obavy izraelského vedení se netýkají pouze osudu ruských PLK. Jeruzalém se také obává, že teroristé získají přístup k syrskému arzenálu biologických a chemických zbraní.

Tato skutečnost může změnit poměr sil na severní hranice Izraele. "Potenciál eskalace v Lebanonu je moc vysoký. HIZBALLAH pokračuje v upevňování svých pozic a připravuje stále nová překvapení na bitevním poli. Musíme hledat odpovědi, není vyloučeno, že budeme muset přehodnotit politiku odvěty", řekl zdroj.

ZAHAL je však přesvědčen, že prezident Sýrie Bashar Asad nebude spěchat s předáním zbraní hromadného ničení HIZBALLAHu. Ale ocitne-li se jeho režim na pokraji krachu, může se odhodlat i k takovému kroku. Rozvědka zafixovala nárůst dodávek zbraní ze Sýrie do Lebanonu hned po propuknutí nepokojů.


MAR 19/12, 1458, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat