pondělí 19. března 2012

TERORISTICKÝ ÚTOK V SÝRII: VÝBUCH ZAMINOVANÉHO AUTA V ALEPPU

Okolo 13. hodiny podle blízkovýchodního času v neděli 18. března syrským městem Aleppo na severu státu otřásl silný výbuch. Syrská státní agentura SANA informuje, že teroristy vyhodili do povětří zaminovaný automobil.
Podle předběžných informací, výbuch zazněl okolo budovy syrské tajné policie, která se nacháí ve čtvrti Suleymaniya. Tato čtvrť je obývan převážně křesťany. Místní obyvatelé tvrdí, že v neděli ve dne tato čtvrť byla vždycky lidná.

SANA také informuje o dvou teroristických útocích, které se odehrály v sobotu v Damašku. Oficiální zdroje tvrdí, že obětí je 27, 140 bylo zraněno. Přitom se zveřejnily fotografie, na nichž jsou vidět silné škody a lidské ostatky. 

Není to jediný teroristický útok za poslední měsíce. V Damašku a Aleppu již nejednou vybuchly zaminovaná auta. Syrská vláda viní z těchto útoků sunnitskou opozici, napojenou na AL-QAEDu. Opozicionáři však tvrdí, že útoky jsou organizovány vládou, aby ta legitimizovala svoje protiakce proti opozici. Poslední podobný útok se odehral 10. února. V jeho důsledku zemřelo přiblížně 30 lidí.


MAR 19/12, 1420, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat