čtvrtek 22. března 2012

OFICIÁLNÍ VERZE LIKVIDACE TOULOUSKÉHO STŘELCE


Terorista Muhammad Mera, který zavraždil čtyři lidé v židovské škole OTZAR HA-TORAH, byl dnes likvidován. Jednotky speciální policie pronikly do jeho bytu však ještě dřív a zločinec na útěku před nimi se zamkl v koupelně. Stráže pořádku použili nervově-paralytický plyn.
Smrt Muhammada Mery již oficiálně potvrdilo francouzské ministerstvo vnitra. "Během šturmu vrah vyskočil z koupelny a začal zběsile střílet. Nakonec vyskočil z okna se zbraní a pokračoval ve střelbě. Byl nalezen mrtvým na zemi", řekl ministr vnitra Clauge Gueant.


Podle zdroje ve francouzské policii a během šturmu bytu a za tím následující brutální přestřelce bylo zraněno několik bojovníků elitní francouzské policie RAID. Jeden z policistů byl zraněn těžce, ještě dva z nich bylo zraněno nepříliš vážně.

Operaci šturmu řídil přímo ministr vnitra, který dojel na místo. Za obvod policejní blokády propustily několik sanitek a hasičských aut. Do té doby bylo slyšet jen 2 výstřely, poté dům byl v naprostém klidu. V této souvislosti vyvstala domněnka, že Mera, obviňovaný z vraždy židovských dětí, rabína a vojáků mohl spáchat sebevraždu.

Později vyšlo najevo, že celou noc nespal a obnovil jednání s policií, které skončilo po prvních výbuších v noci na čtvrtek. Není známo, zda diskutoval o možnosti vzdát se.

Ve čtvrtek policie se uchýlila k taktice vystrašování. Jednotka speciální policie RAID s intervalem několika hodin házela do bytu teroristy flashbangy, aby začal panikařit a přestal klást odpor. Celkem byly uskutečněny 3 takové psychické útoky, informuje ITAR-TASS. Média informovala, že se terorista nejspíše musel zabarikádovat v jednom z pokojů svého bytu.


MAR 22/12, 2136, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat