čtvrtek 22. března 2012

AKCE IMPERVA: ANONYMOUS VYHLÁSIL VÁLKU IZRAELSKÉMU START-UPU


Mezinárodní hackerská skupina ANONYMOUS považuje report o práci tohoto hackerského uskupení, zveřejněný organizací IMPERVA, vážným důvodem k tomu, aby vyhlásila válku tomuto izraelskému start-upu, který pracuje ve sféře informační bezpečnosti. Před dvěmi dny hackeři zveřejnili video s názvem Anonymous#OperationImperva.

Ve videonahrávce se mluví, že leč ANONYMOUS nepovažuje IMPERVu za hrozbu své existence, zájmy této společnosti a názory jejich pracovníků jsou schopny stát se "trnem v oku do budoucna". V této spojitosti hackeři chtějí udělat z této organizace terč své činnosti.

Kromě toho, report IMPERVy dělá z nich idioty, a toto oni nikdy nejsou schopny odpustit či zapomenou.

Report společnosti IMPERVA, o němž se mluví ve videonahrávce, je zasvěcen analýze hackerské aktivity proti Izraeli během jednoho z kybernetických útoků, uskutečněného v roce 2011.

Připomeneme, že v únoru letošního roku ANONYMOUS vyzval ke "křižácké výpravě" proti Izrael, jehož vláda se obviňovala ze "zločinu proti lidstvu".

Ve videonahrávce, taktéž zveřejněné na YOUTUBE, zazněla obvinění na adresu Izraele: "Váš zionistický fanatismus udělal ze mnoha lidí uprchlíky, zabil ještě víc. Když celý svět pláče, smějete se a plánujete další přepadení", říkalo se v nahrávce. Hackeři dávali najevo, že udělají vše pro to, aby se Írán nestřetl s Izraelem.

Přitom se v prohlášení ANONYMOUS mluvilo o "třech etapách" kyberválky proti Izraeli, kterou tato skupina vyhlašuje. Na první etapě hackeři hrozili systematickými útoky proti izraelským stránkám a serverům. O etapě druhé se řeklo jen to, že o ní bude zmíněno později. Třetí etapa se popisovala takto: "Bude to něco jako dárek od ANONYMOUS pro vás: nezastavíme se, dokud policejní stát nebude svobodným".

V jiném videoprohlášení, zveřejněném začátkem března, hackerská organizace hrozila organizace AIPAC, největšímu proizraelskému lobby v Americe, a slíbila, že donutí jí "zaplatit za všechny svoje zločiny". "Před několika dny jsme vyhlásili válku izraelské vládě a její stoupencům, kteří mohou za propagaci násilí, zločinech proti lidstvu, systematické genocidě a vyhnání národních menšin", cituje tisk danou nahrávku. "Dnes naše vláda demonstruje podřízenost izraelským, nikoliv americkým zájmům, proto našim nepřítelem je AIPAC. Vyzýváme k okupaci této struktury, zničení jejích webových stránek a donucení ji zaplatit za její zločiny".


MAR 22/12, 2036, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat