pátek 16. března 2012

BRIGÁDY EL-QUDS: DALŠÍ ÚDER BUDE NA TEL-AVIV

Bojovníci Brigád EL-QUDS hrozí obnovením raketového ostřelování v případě, bude-li Izrael pokračovat v taktice bodových likvidací. Jeden z velitelů této teroristické organizaci řekl v rozhovoru agentuře FRANCE PRESS, že na další etapě eskalace napětí pod úderem se ocitne Tel-Aviv.
Internetové stránky LEBANON NOW citují rozhovor, který poskytl velitel Brigád EL-QUDS francouzské zpravodajské agentuře. Bojovník, který požádal, aby byl jmenován Abu Ibrahim, řekl, že jeho skupina je připravena zvýšit rádius raketového ostřelování. Na další etapě, podle něj, raketovému útoku budou čelit města "daleko za Ashdodem".

Zdůrazněme, že dnes generální tajemník Islámského jihadu Ziyad Nachala řekl, že bojovníci Brigád EL-QUDS dodržují pomínky cease-fire dohody, vyjednané vedením HAMASu v Gaze. Podle něj, ostřelování izraelského území, které se odehralo 14. - 16. března, je činem jednotlivců, nikoliv organizovaných skupin bojovníků.

Portál YNET informuje, že nehledě na to, že Ashdod dnes nebyl ostřelován, město stále zůstává v napjatém stavu. Dnes ráno byly ulice a obchodní centry ve městě prázdné, obyvatelé se bojí vyjít ven. Mají totiž strach, že signál vzdušného poplachu TZEVA ADOM je může zastihnout v nevhodnou chvíli venku nebo v obchodě. Jen někteří odvážlivci, kteří byli dnes k vidění v obchodních centrech, si nakoupili týden dopředu.

Připomeneme, že dnes byla zrušena výuka ve školských zařízeních ve městech na jihu Izraele.


MAR 16/12, 1648, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat