středa 7. března 2012

ÍRÁN: ŘEČ NETANJAHUA JE VYSTŘAŠENÝM ŘEVEM

"Lídři zionistického režimu moc dobře vědí, nakolik nebezpečné pro ně jsou následky vojenské operace proti Íránu". S takovou reakcí na řeč izraelského premiéra Binjamina Netanjahua před proizraelskou lobby přišel Husain Amir Abdullahian, náměstek ministra zahraničí Íránuv oblasti Blízkého východu a Severní Afriky.
"Netanjahuova řeč spíš připomínala vystrašený řev, než důkaz reálných činů", dodal Abdullahian. Podle něj se Izrael obává "arabského jara" a židovský stát zaživá "nejhorší obdboí za celou dobu své existence".


Obamova slova o jaderném programu Íránu Abdullahian označil za "politickou, předvolební řeč, která bude mít pouze vnitřní účinek" . Zdůrazněme, že náměstek ministra zahraničí Íránu prohlásil toto i v Moskvě. S kolegy z ruského ministerstva zahraničí diskutuje o jaderném programu Islámské republiky a koordinuje akce v Sýrii.

Dlouhotrvajícími ovacemi přivítali lídři amerického židovství, shromaždivší se na sjezd proizraelského lobby AIPAC, slova Binjamina Netanjahua o záměru samostatně se postavit do cesty Íránu v jeho záměru získat jaderné zbraně a zachránit svět před katastrofou. Írán musí být zastaven, nelze čekat, řekl premiér Netanjahu.

"Nedovolíme těm, kteří nás chtějí zničit, docílit tohoto. Jsme tvrdě přesvědčení o svém záměru narušit Íránu získání jaderných zbraní", říká předseda vlády. Ten zdůraznil významnost schopnosti Izraele ubránit se samostatně a poskytnul účastníkům konference kopii výzvy Celosvétového židovského kongresu ke zničení Osvětimi.

"Dnes máme svůj stát, a smysl židovského státu je, aby chránil životy židů a zajišťoval židovskou budoucnost. Právě proto Izrael musí zachovat schoopnost ubránit se jakékoliv hrozbě. Velice si ceníme spojenectví USA s Izraelem, ale jde-li o obranu Izraele, musíme být vládci svého osudu", řekl Netanjahu.
 

MAR 7/12, 1244, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat