pátek 9. března 2012

KE DNEŠNÍM RAKETOVÝM ÚTOKŮM - TOTO VŠE ODSTARTOVALO

Představitel palestinské teroristické organizace Výbory národního odporu Abu Mujaheed ve svém komentáři k likvidaci hlavy této organizace prohlásil o odstoupení jim vedené organizace od cease-fire dohody s Izraelem počínaje dneškem.
Ten slíbil, že VNO se pomstí Izraeli za smrt svých lídrů "jakýmkoliv způsobem". "Nejdříve zionisté zavraždili generálního tajemníka VNO, a dnes zavraždili Zukheira Musu Ahmada el-Keysiho. Od tohoto okamžiku o žádném příměří nemůže být řeč", prohlásil Abu Mujaheed.

Připomeneme, že dnes v pátek, 9. března, okolo 1600 izraelské vzdušné síly ostřelovaly automobil, jedoucí na západ od Gazy. V důsledku střelby zahynulo 2 osoby, ještě jedna byla zraněna a byla hospitalizována v kritickém stavu. Rozhlasová stanice KOL YISRAEL informuje, že byl zabit šéf Výborů národního odporu Zukheir el-Keysi a jeho asistent Mahmud Hanani, který byl před nedávnem propuštěn z vězení v rámci dohody o osvobození Gilata Shalita.

Likvidace lídrů Výborů národního odporu měla za účel odvrácení teroristického útoku. Teroristé se snažili dostat na území Izraele ze Sinaie, střílet na auta a autobusy minometnými granáty a podniknout několik výbuchů podle stejného scénáře, jako tomu bylo 18.09.2011. Není vyloučeno, že bojovníci plánovali únosy izraelských vojáků.


MAR 9/12, 2153, Z.G.



Žádné komentáře:

Okomentovat