středa 7. března 2012

GIDEON SAAR: IZRAEL JE JEDINÝM STÁTEM, KTERÉMU OTEVŘENĚ VYHROŽUJÍ ZNIČENÍM

Ministr vzdělání Izraele Gideon Saar, který je členem ministerského výboru pro bezpečnostní otázky, ve svém vystoupení na akci zasvěcené paměti Iosifa Trumpeldora v Tel-Chaie, vyzval mezinárodní společenství aktivně čelit "íránskému despotickému a fanatickému režimu".
Gideon Saar také řekl, že "Izrael, stejně jako jakýkoliv jiný stát ma podle Ústavy OSN právo na sebeobranu. Včera tato myšlenka zazněla v prohlášení prezidenta USA". Ministr Saar dodal, že "Izrael je nejspíš jediným státem, který denně čelí hrozbám zničení", informuje tisková služba ministerstva vzdělání.

"Mezinárodní společenství musí překážet íránskému despotickému a fanatickému režimu, který podporuje terorismus, vlastnit jaderné zbraně a zbraně hromadného ničení. Toto [vlastnictví] povede ke zbrojní spirále na Blízkém východě, vytvoří jaderný štít pro extremisty v tomto regionu a upevní jejich víru ještě víc. Nesmíme zapomínat, že Izrael má právo na sebeobranu. Rozuměj - bránit se před těmi, kdo hrozí Izraeli zničením, vyvíjí jaderné zbraně, které může být obráceno proti Izraeli", dodal ministr Saar. V závěru svého vystoupení ministr řekl, že přeje hodně úspěchu premiérovi, který je ve Washingtonu s důležitou diplomatickou misí.

MAR 7/12, 1419, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat