neděle 11. března 2012

"RAKETOMETČÍCI" SE VYMKLI KONTROLE HAMASU, TEN ŽÁDÁ EGYPT O ZAKROČENÍ

Lídři palestinské teroristické organizace HAMAS se obrátili na egyptské vedení s prosbou o pomoc s normalizací situace v sektoru Gaza. Islámské hnutí odporu, které kontroluje tento sektor a které sdružuje jemu podřízené organizace nedokázalo zajstit, aby Islámský jihad a VNO ukončily raketové ostřelování Izraele. O pokusech HAMASu docílit snížení eskalace informuje palestinská informační agentura WAFA, ale tato informace zatím není potvrzena oficiálními médiemi HAMASu.
Je zajímavé, že již dříve představitel ozbrojeného křídla HAMASu Brigády Izaaddina al-Qassama Abu Ubeida prohlásil, že Islámské hnutí odporu podporuje VNO a Islámský jihad a uvažuje o tom, že se připojí k raketovému ostřelování izraelského území. Ten také prohlásil, že "žzionisté nezískají příměří zadarmo".

Izraelské vedení obviňuje z aktuálního dění HAMAS. Minsitr strategických záležitostí Moshe Ya'alon prohlásil v sobotu, že HAMAS se musí vzpamatovat a okamžitě přestat s ostřelováním. Ten podotkl, že Islámské hnutí odporu je nejvíce zainteresovaným subjektem v ukončení ostřelování, jelikože HAMAS riskuje nejvíce ze všech palestinských frakcí.


NEWSRU.CO.IL
MAR 10/12, 2358, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat