pátek 9. března 2012

EGYPT OSTŘE ODSOUDIL "IZRAELSKOU AGRESI" V GAZE

Egyptský velvyslanec v Palestinské autonomii Yassir Osman vystoupil s nečekaně tvrdým odsouzením "izraelské agrese v sektoru Gaza". V rozhovoru agentuře MAAN sdělil následující: "Egypt odsuzuje agresi Izraele proti palestinským frakcím, odsuzuje narušení příměří Izraelem, vyjádřuje upřímnou soustrast pozůstalým palestinských obětí a vyzývá Izrael, aby přestal porušovat dohody".
Egyptský velvyslanec vyzval izraelské autority, aby okamžitě zastavily vojenské akce a pokračovaly v dodržování cease-fire dohod.

Ještě předtím tyto akce odsoudila Palestinská autonomie.

Zdůrazněme, že žádné dohody o příměří s teroristy v Gaze Izrael neuzavíral ani přímo, ani skrz prostředníky. Izraelské autority vždy tvrdily, že zanechávají za sebou právo opětování palby nebo právo preventivních úderů na teroristy, kteří pokračují v bojové aktivitě proti Izraeli. Za poslední týden bojovníci Výborů národní sebeobrany nejednou ostřelovaly minometnými granáty a raketami izraelské území. Dne 9. března IAF ZAHALu likvidovaly lídra VNO Zukheira el-Keysi. Poté po izraelskému území bylo vystřeleno víc jak 50 raket.

Ostřelování pokračuje.



NEWSRU.CO.IL
MAR 9/12, 2333, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat