úterý 17. ledna 2012

ZPRAVODAJSKÉ SLUŽBY: NĚKTEŘÍ Z VRAHŮ, PROPUŠTĚNÝCH VÝMĚNOU ZA SHALITA, SE VRÁTILI K TERORU

Představitelé izraelských bezpečnostních složek sdělili, že palestinská teroristická organizace HAMAS upevnila své pozice po té, co byli propuštěni vězni výměnou za Gilada Shalita. Řekla to rozhlasová stanice "Kol Yisrael" s odvoláním na anonymní zdroje v bezpečnostních sílách.

Podle izraelských speciálních služeb, někteří z teroristů, kteří byli po propuštění vysláni do třetích států, se již vrátili k teroristické činnosti a jsou v aktivním spojení s bojovníky ze Západního břehu.
Podle dostupných operativních informací teroristické skupiny nepolevují v úsilí realizovat plán únosu a vraždy izraelských občanů za účelem vydírání a "obchodování" s izraelskými autoritami.
Mimoto, izraelská armáda je znepokojena nárůstem teroristických aktů s použitím kámenů a láhví se zápalnou směsí na silnicích Iudei a Samarii. Jak říkají vojáci, tyto incidenty začaly stupňovat poté, co se teroristům podařilo zabít Ashera Palmera a jeho malého syna Jonathana, hodem kámene po jejich autu. Vsoučasné době přiblížně v Iudei a Samarii působí a aktivně operují 2 teroristické "řetězy" (spíš žargonní slůvko, používá se k označení velmi malých a silně organizovaných skupinek - aut) a doufají, že se jim podaří zopakovat svůj hrůzný čin.
Představitelé bezpečnostních sil také předpokládají, že zbourání osídlenecké bašty Migron, jehož se dožaduje BAGATZ, může způsobit dodatečné problémy. Domnívají se, že takové zbourání spíš připomíná rozhraničení, nežli klasickou demontáž.

FOTO: Asher a Jonathan Palmer.


Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/17jan2012/mehablim8005.html
JAN 17, 2118, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat