čtvrtek 19. ledna 2012

ZATČENI BOJOVNÍCI "ISLÁMSKÉHO JIHADU", KTEŘÍ PŘIPRAVOVALI TERORISTICKÉ AKTY

Pracovníci SHABAKu zatkli v Samarii 10 vysoce postavených členů palestinské teroristické organizace Islámský jihad. Členové této organizace byli zatčeni pro podezření z přípravy řady teroristických aktů na rozkaz vedení organizace, nacházejícího se v Sýrii.

Jak sdělil SHABAK, zatčení teroristé udržovali neustálý kontakt s vedením v Damašku a ziskávaly značné částky na provedení teroristických aktů, a také instrukce o tom, jaké konkrétní akce se mají naplánovat a provést. Při zatčení teroristům byl zabaven kilogram potašu (materiál, který se může používat při výrobě výbušniny - aut.), samopal Kalašnikov se 150 náboji a 2000 šekelů v hotovosti.


Bojovníci se přiznali, že hodlali útočit na izraelské vojenské hlídky a židovské osídlence v Severní Samarii. K plánovaným teroristickým činům měl také patřit i záměr unést vojáka ZAHALu nebo občana Izraele, aby se pak dal vyměnit na velkou skupinu palestinských vězňů. Zadržení jsou již obviněni.

17. ledna představitelé izraelské bezpečnosti sdělili, že palestinská teroristická organizace HAMAS upevnila své pozice po propuštění vězňů v rámci "operace Shalit". Podle izraelských speciálních služeb, někteří z teroristů, kteří byli po propuštění vysláni do třetích zemí, se již vrátili k teroristické činnosti a podporují kontakty s bojovníky na Západním břehu. Také se říkalo, že podle dostupné operativní informace, teroristické skupiny nepolevují ve svých snahách realizovat plán únosu a vraždy izraelského občana pro další "obchodování" s vládou.



Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/mideast/19jan2012/jihad8005.html
JAN 19, 2036, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat