neděle 22. ledna 2012

VLASTNÍK ATLANTA JEWISH TIMES NABÍDL AGENTŮM MOSSADU LIKVIDACI OBAMY

Vydavatel a vlastník novin ATLANTA JEWISH TIMES (AJT) Andrew Adler ve svém článku o "íránské hrozbě" nabídl 3 varianty boje židovského státu s režimem Mahmuda Ahmadinejada. Jednim z nejvíce efektivních způsobů zachovat Izrael, je podle Adlerova názoru fyzická likvidace prezidenta USA agenty MOSSADu.
Vydavatel AJT napsal, že Izrael z jedné strany by nechtěl vidět Obamu v čele Bílého domů po dobu dalších čtyř let, a ze strany druhé - doufá v americký úder na Írán. Při takovém rozpoložení sil, Izraelu by se hodila likvidace Obamy. Zdůrazníme, že Obamovo jméno se v textu neuvádí, řeč jde ale o úřadujícím prezidentovi USA.


"Analytický" článek Andrewa Adlera vyvolal rozhořčení izraelských masmédií. Představitel tajné služby USA George Ogilvy sdělil: "Víme o této publikaci. Podnikáme vyšetřovací kroky". Izraelský genkonzul v Atlantě Ophir Aviran nazval Adlerův článek "odporným".

Agentura CNN sděluje, že se jí nepodařilo spojit s Adlerem, aby získala jeho komentář, ale je známo, že vydavatel AJT "moc lituje o řečeném předpokladu" a slibuje, že se písemně omluví v nejbližších dnech.


Dov Wilker, řeitel Amerického židovského výboru v Atlantě řekl, že omluva Andrewa Adlera bude akceptována, ale pronesený jim předpoklad "neskutečně šokoval" židovskou obec.

Abraham Foxman, hlava Antidifamační ligy, největšího židovského lobby v USA řekl: "Neexistují žádná ospravedlnění takové rétoriky. Není to přece beletrie, jsou to nezodpovědná a extrémistická slova. Omluvy nemohou nahradit morální újmu, způsobenou společnosti".

Bílý dům zatím nekomentoval článek Adlera.

Materiál připraven podle: http://www.newsru.co.il/world/22jan2012/adler701.html?fb
JAN 22, 1525, Z.G.

Žádné komentáře:

Okomentovat